Alle feiten over funderingsherstel

Wethouder Karakus (links) ontving op 17 april 2012 het Handboek Funderingsherstel uit handen van André Opstal, voorheen werkzaam bij het Ingenieursbureau van Gemeente Rotterdam, tegenwoordig werkzaam bij Opstal Funderingsadvies.
Wethouder Karakus (wonen, ruimtelijke ordening, vastgoed en stedelijke economie) ontving het eerste exemplaar van het landelijke Handboek Funderingsherstel. In het handboek staan de belangrijkste feiten over funderingsherstel op een rij, zoals de verschillende methoden van funderingsherstel en juridische en verzekeringsaspecten.

Er is veel kennis en ervaring beschikbaar op het gebied van funderingsherstel, maar het overzicht van alle mogelijkheden en maatregelen ontbrak tot nu toe. Het Handboek Funderingsherstel brengt hierin verandering. Het handboek is bestemd voor professionele instanties, zoals gemeenten, woningbouwverenigingen, projectontwikkelaars, aannemers en ingenieursbureaus, maar ook voor bewonersorganisaties en particuliere woningeigenaren.

Downloaden

Particuliere woningeigenaren kunnen het handboek vanaf 2 mei 2012 gratis downloaden via de website van de Stichting Bouwresearch, www.sbr.nl. Professionele instanties betalen 45 euro voor een papieren of digitale versie van het handboek, eveneens te downloaden via www.sbr.nl.

Ingenieursbureau

Het handboek is in samenwerking met de funderingsbranche ontwikkeld door de stichting CURNET, een landelijke organisatie op het gebied van ruimte, bouw, bodem, land en water, en de stichting Bouwresearch (SBR). Het Ingenieursbureau van de gemeente Rotterdam is als mede-initiatiefnemer nauw betrokken geweest bij het maken van het Handboek Funderingsherstel.

Funderingsloket

In Rotterdam hebben tussen de 6000 en 8000 panden een kwetsbare fundering. Op de website www.rotterdam.nl/funderingsloket is te zien in welke delen van Rotterdam een verhoogde kans is op funderingsproblemen. Het funderingsloket informeert en faciliteert eigenaren van panden met funderingsproblemen. Zo is het mogelijk om een lening te krijgen tegen lage rente.